Design: Men Bureau
Location: Kyiv (UA)
Sector: Residential
Area: 100 m2
Year: 2021


The apartments are located in the Rybalsky residential complex in the Podol district of Kyiv. Since the apartment is located above the commercial area, we had the opportunity to use the space more variably. We divided the entire space into two blocks - a private part (which includes a children's room and a master bedroom with a bathroom) and a public (which includes a spacious kitchen-living room, a bathroom, and a workplace).

ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau

To achieve flexibility and avoid unnecessary division of this already compact apartment, the partitions have been almost completely removed, creating an open plan layout with one central module defining the main living space. This module consists of a functional kitchen set, a dining area, a compact workplace and a spacious living room; a feature that allows for the space to have several functions without any unnecessary clutter.

ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau

Our team was commissioned to design a place that could offer a peaceful haven for the owner and his family to retreat from their cosmopolitan lifestyle. The main goal was to create a clean, minimal but informal atmosphere, based on natural materials.
We involved famous foreign brands in the development of the interior, such as Belid, DCW, & tradition, Verpan, Zanotta, RBW, and Menu, as well as Ukrainian ones, like Zegen and Interia.

ryb apartmen by Men Bureau

This place designed to accommodate the needs and emotions of the user, becoming the environment for various scenarios of everyday life. All the main rooms are compositionally connected with each other due to materials and textures.

ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau

All rooms except the children's room are directed to courtyards with an abundance of greenery. A picturesque view of the Dnieper opens from the children's room. Soon after entering the university, this room will be designated as a meditation place for parents. In this room, we positioned the workplace in such a way that natural light contributes to comfortable work.

ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau

One of the main changes implemented within the project was the unification of 3 bathrooms into 2 more spacious ones and getting rid of unnecessary partitions. This reorganization of the space has increased the amount of natural light entering the main living space. We used glass partitions to keep out the natural light that fills the bedroom.

ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau

The bathroom, sober and monochromatic, is enhanced by the japan KitKat mosaic tiles. The use of shades of gray contributes to the soothing atmosphere of the place. The new layout is adapted to the modern lifestyle.

ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau

A combination of famous pieces of furniture such as Fritz Hansen dining chairs, Co armchairs by Norm Architects, and Apollo 180 floor lamp by Pholc are easy to match with custom-designed by our bureau furniture. The architectural character of the interior is further emphasized and enhanced by the penetrating sunlight. A consistent composition based on a palette of natural materials creates a modest living environment, lavishly enlivened by changing natural light.

ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau

To visually connect the premises into one whole, we used a single palette of materials - birch plywood, micro cement, Japanese KitKat tiles, and Caribbean Calcite marble. A laconic background for furniture and light elements is created with their help. We balanced the cool tones of micro-cement in all rooms with the warm textures of plaster and wood.

ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau
ryb apartmen by Men Bureau